De bio-industrie wordt zelf steeds meer een reclamespot voor veganisme. Inmiddels is het bijzonder geworden om koeien in de wei te laten lopen. Er blijkt weinig kaas van "grote merken" te zijn waar nog een weiland aan te pas komt.
Biologische kaas
Biologische koeien en biologisch-dynamische koeien staan het vaakst in de wei, gemiddeld 200 dagen, 16 uur per dag. Deze kazen herken je aan het biologische keurmerk.
Kaas met een weidemelklogo
Er is een keurmerk dat garandeert dat de koeien in de wei hebben gelopen: het weidemelklogo. Deze koeien staan minstens 120 dagen van het jaar, 6 uur lang in de wei.
Kazen met stalmelk
De meeste kaasmerken hebben geen keurmerk en worden gemaakt van een mix van stalmelk en weidemelk. Stalmelk is afkomstig van een koe die altijd, dag in dag uit, op stal staat.
Kijk hier verder.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten